Internetförsäljning

Internet har som alla vet inneburit en rad nya möjligheter på en rad olika områden som till exempel kommunikation, underhållning och inte minst försäljning.

Marknadsföring

En ständigt växande marknad

Under de senaste 10-15 åren har handeln på nätet vuxit mer och mer för vart år och omsatte under år 2012 över 30 miljarder kronor, vilket säger något om potentialen som finns i att sälja olika typer av varor på nätet.

Ekonomiskt fördelaktigt

En fördel med att sälja saker på nätet är att det inte behövs några stora investeringar i form av lokal, inventarier och liknande för att komma igång, vilket gör att i princip vem som helst kan öppna en butik på nätet utan att riskera sitt livs besparingar.

En annan fördel med att driva försäljning på nätet är att det både är billigt och enkelt att marknadsföra sin butik och sina produkter med hjälp av till exempel sociala medier och liknande, vilket tar oss in på det ämnet, alltså marknadsföring.

Viktigt att synas

Likt en affärsverksamhet utanför internet så är det viktigt att synas så att man de facto får några kunder. Har man en E-handel så finns det en rad olika sätt man kan synas och driva trafik in på sidan. Ett sätt är förstås att använda sig av sociala medier som nämndes här ovan. Dock så gäller det ju att folk faktiskt gillar din sida eller följer dig för att de ska se det du skriver.

En viktig del som många kanske inte tänker på som marknadsföring är att hemsidan är väloptimerad för sökmotorer. Du vill ju förstås att sökmotorn förstår vad din sida handlar om så att den kan visa dig när någon söker efter det du säljer. I regel så säljer man ju samma sak som någon annan också gör, och då gäller det att man är den som syns bäst.