Satsa på att nätverka tidigt

Att nätverka betyder helt enkelt att skapa professionella kontakter med andra företag och företagare. Och detta är något du bör se till att göra väldigt tidigt i arbetslivet. Inte nog med att det kan leda till nya kunder. Du kan även skapa möjligheter för samarbeten i framtiden som stort gynnar båda parterna på ett eller annat sätt.

Ett bra sätt att börja nätverka är att se till att närvara vid så många branschevents som möjligt. Här hittar du så klart dina konkurrenter, men också de företag som ofta samarbetar med din bransch kommer finnas här.

Beroende på vilken bransch du är verksam inom kan det finnas mängder av event som kan vara bra att delta vid. Blir det väldigt många kan du behöva prioritera vilka som du tror du kan få mest utav. Då är det bra att försöka göra lite efterforskning innan du väljer vilka som ska uteslutas.

Mässor är ofta väldigt värdefulla event och det kan vara klokt att så tidigt så möjligt kunna delta på en eller annan. Det kommer dock innebära en hel del arbete då du absolut bör försöka att stå ut. Men du kan självfallet även få ut något av att bara besöka mässan och ta kontakt med olika företag där.

När du nätverkar är det viktigt att alltid vara generös och erbjuda något som tydligt är av värde för den andra parten. Och var också noga med att regelbundet underhålla ditt nätverk genom återkommande kontakt med alla i det och inte bara när du behöver något. Detta kommer absolut kunna ge dig ett positivt word of mouth, som kan öppna upp för många fler möjligheter i framtiden.