Kundmöten

Som företagare så är det viktigt att ha en bra relation med sina kunder, har man inte en bra relation till sina kunder är det en risk att man bara blir den där säljaren som ringer då och då. Kunden kan då bli svår att nå och det kan vara svårt att veta vilka behov som kunden verkligen har.

customer-meetings

Det finns så många fördelar att skapa ett förtroende och få en relation till kunden, möt kunden med respekt och du blir mött med respekt. Med en bra relation så tar sig kunden tid att faktiskt svara på dina mail eller lyssna på vad du har att säga då du ringer kunden. Med ett förtroende hos kunden så lär du dig mer om kundens behov och du får en roll som rådgivare. Genom en bra relation med kunden så blir jobbet så mycket roligare. Med bra kundvård så brukar det komma merförsäljning även om det kanske inte var den ursprungliga planen.

Ordna tillfällen där du kan träffa dina kunder, en enkel träff där ni kan mötas och diskutera det allra senaste. Hur de senaste affärerna har upplevts och om något kunde göras annorlunda. Varför inte boka upp en lokal i Sundsvall som ligger strategiskt mitt i Sverige, båda parter kan enkelt flyga dit, träffas och diskutera det senaste. Du som säljare får möjlighet att visa upp nya produkter som kan av av intresse för kunden men också tid att ännu mer lära känna varandra och utveckla den relation ni har.