Vad är CE-märkning och vad bör man veta som leverantör?

En hel rad produkter inom olika områden behöver vara CE-märkta för att ni ska få sälja dem fritt på den europeiska marknaden. Det är också en märkning som försäkrar kunder om att de gått igenom flera olika strikta krav så som miljö, hälsa och säkerhet.

CE-märkning kom till i början av 90-talet och var ett sätt för tillverkare att visa att de uppfyller alla krav. Om en produkt inte gör det kommer tillverkarna att behöva ordna till det innan varan får bli CE-märkt.

Det finns många olika regler kring märkningen och det kan vara svårt att veta vad som gäller. Därför är det smart om ni anlitar experter inom området som kan alla lagar och regler. Då kan ni vara säkra på att allt går rätt till och att det inte blir några bakslag i ansökningsprocessen.

Hitta experter online

Det finns firmor på nätet som specialiserar sig på just CE-märkning och allt vad det innebär. Om ni är intresserade av att få era produkter CE-märkta kan ni få reda på mer på nätet. Det är många lagar och regler när det gäller CE-märkning, men här tar de tar hand om allt åt er.