Hitta nya kunder

Driver man ett företag i någon form är kunder någonting man måste ha, annars är det som bekant svårt att få det hela att gå runt. Men, hur hittar man då nya kunder? Det tänkte vi kika lite närmare på här nedan.customers

Nätet

Nätet är ett utmärkt ställe att hitta nya kunder på. Bra tips kan till exempel vara att vara aktiv på olika typer av sociala medier och forum, där det faktiskt är ganska vanligt att det annonseras om olika typer av jobb och uppdrag.

Kunder inom offentlig sektor

Ett bra sätt om man är ny inom en bransch kan vara att försöka hitta kunder inom den offentliga sektorn. Då alla inköp inom den offentliga sektorn kräver offentlig upphandling ger detta möjlighet för vem som helst att inkomma med anbud, vilket öppnar upp möjligheter även för icke etablerade aktörer.

Mässor

Att delta på mässor av olika slag är ett jättebra sätt att visa upp sig och sitt företag och även hitta nya kunder. Ett bra tips är att verkligen tänka igenom vad man vill ha utav mässan och kanske försöka göra något lite extra som kan väcka potentiella kunders intresse.