Säker kontanthantering i butiker

Även om allt fler betalar med kort och andra digitala betalningsmedel är kontanterna fortfarande i omlopp. Dessutom väntar tjuvarna på att de som hanterar kontanter ska slappna av för att kunna nypa till.

Trots att kontanterna i omlopp har minskat rejält så har inte behovet av säker kontanthantering minskat. En stor mängd butiker tar fortfarande emot kontanter som betalningsmedel för att inte tappa kunder. Därför behöver en översyn med jämna mellanrum genomföras kring förvaringen av kontanterna.

Hur ser ditt värdeskåp ut?

Du kanske redan har ett gammalt värdeskåp där du förvarar kontanter. Eller så har du kanske precis öppnat upp butiken utan att vänta dig att så många vill betala kontant. Oavsett så behöver du se till att ha säker förvaring av kontanter. Värdeskåp och boxar ska uppfylla aktuella säkerhetskrav för bland annat inbrott och brand. Därutöver behöver du säkert komplettera detta med ett bra larmsystem. Security Partner kan hjälpa dig med allt detta.

Läs på om olika säkerhetsklassningar och tips kring värdeskåp, se sedan över hur du har det idag och uppgradera vid behov. Att inte ha rätt säkerhetsutrustning är en onödig risk. Även ur försäkringssynpunkt är det viktigt att se till att ha utrustning som är godkänd. Annars kan det bli en dyr historia.