Sätta upp ett kontor hemma

Ett hemmakontor är något alla borde ha. Till att börja med är det ju många som jobbar hemifrån idag. Men även om det inte vore fallet, finns det fortfarande många fördelar med att ha en plats därhemma där man kan få lite arbete gjort.

Att välja plats för hemmakontoret är ju den första utmaningen. Försök välja en plats där du har störst chans att förbli ostörd även när alla andra i hushållet är hemma. Ett separat rum för kontoret är så klart det mest optimala, men är inte alltid en möjlighet. Ett bra alternativ kan då vara exempelvis sovrummet.

Ta sedan en titt på belysningen i rummet och hur väl det är anpassat en arbetsplats. Känner du att du inte får tillräckligt med ljus där blir det nog dags att köpa till ett eller annat. Något som en skrivbordslampa kan lösa många problem du har med belysningen.

Vidare gäller det att skaffa en bra stol. Om du arbetar hela dagarna i den är det extra viktigt att du skaffar något som är ergonomiskt utformat som du kan sitta bekvämt i. En kontorsstol med hjul är ofta att rekommendera. Men om du tror att det kan vara dåligt för golvet kan du alltid skaffa ett enkelt golvskydd också.

Att utöka med lite extra förvaring kan också vara en bra idé. Försök granska ditt behov och se om det inte vore bra med en liten hurts eller liknande möbel. De går att hitta i många olika utformningar så kan nog få en som passar in i vilket rum som helst.