Att använda Klarna som betalningsmetod i fysisk butik

Klarna har på ett par år blivit en av de allra största betalningssystemen i Sverige inom e-handeln. De erbjuder flera olika betalningsalternativ såsom med Swish, direktbetalning via bank och kort samt uppskjuten betalning, och allt kan du sköta via deras app. Nu har Klarna tagit sin affärsidé ett steg längre och erbjuder betalning även i fysiska butiker.

Hur funkar det?

Liksom på nätet erbjuder Klarna olika betalningsalternativ när du handlar i butik. I appen kan du se vilka återförsäljare i närheten som använder sig av Klarna. När du betalar skannar du eller visar upp en QR-kod i kassan och väljer sedan betalningsmetod innan du bekräftar köpet. I butik får du även samma förmåner som på nätet, till exempel köparskydd och leveransspårning.

För företagare

Idag erbjuder allt fler butiker flera betallösningar till sina kunder. Detta är ett sätt att konkurrera med god service i en värld där kunderna ställer allt högre krav på flexibilitet och enkelhet. Men det ska heller inte vara svårt för dig som företagare att ta betalt och därför är det viktigt att den kortterminal du använder stödjer de här funktionerna. Du kan klicka dig vidare online om du vill veta mer om vad som finns på marknaden.