För dig som söker jobb

Att då och då byta arbete, är säkraste vägen till högre lön. Det är därför inte så konstigt att de flesta byter jobb i genomsnitt vart femte år. Oavsett varför du söker jobb, finns det några saker att tänka på som hjälper dig att finna och få det arbete du söker.

Det allra viktigaste är att du enkelt och smidigt kan förklara för din nya tilltänkta arbetsgivare vad just du är bra på och att du har någon form av bevis som styrker det. Att det här handlar om ett personligt brev och CV, känner de allra flesta till. Men, det är också exakt det som gör att många inte lägger ned tillräcklig tid. Det som kan kännas självklart för en själv, är inte alltid det för andra.

Försök att se dig själv som en tjänst som gör att arbetsgivaren på ett eller annat sätt vinner något på att anställa just dig, jämfört med någon annan. Han eller hon ska kunna känna förtroende för dig. Att det du skriver är sant och att du är en trevlig person.

Utöver det, ska du leta på många ställen. Det är heller inte alla lediga jobb som annonseras ut. Du kan klicka dig runt online för att hitta fler lediga jobb.