Marknadsför dina tjänster

För att ett företag ska bli framgångsrikt krävs det att flera faktorer uppfylls. Företaget måste tillhandahålla något som folk vill ha och det ska exempelvis utföra de tjänster som det erbjuder på ett bra sätt. En självklar förutsättning för att få kunder är att de vet om att företaget existerar och det visar du dem genom marknadsföring.

Marknadsföring

Olika sätt att marknadsföra företaget

Marknadsföring sker inte längre bara genom tidningar och TV-reklam. Ett annat klassiskt sätt att marknadsföra sig är genom att besöka mässor. För att kunna utnyttja de möjligheter som har uppkommit genom internet är det viktigt att hänga med i utvecklingen.

Hemsida

Att företaget har en egen hemsida är närmast ett måste. De flesta som letar efter ett företag som kan utföra vissa tjänster eller säljer produkter gör det på nätet. Det är inte längre nödvändigt att sätta in stora reklamannonser om allt som företaget tillhandahåller. De som ändå sätter in annonser i tidningar håller sig oftast till småannonser med en hänvisning om att läsa mer på deras hemsida. På sin hemsida skriver företagen bland annat om vad de erbjuder och kontaktinformation. För att undvika onödiga mejl och telefonsamtal kan det även vara bra att ha ett avsnitt med vanliga frågor och svar. Ett bra exempel på hur ett företag kan positionera sig i sin bransch är Axxos, som hjälper företag med produktionsuppföljning. Om du scrollar ner hittar du en kalender till höger. Där går det att se hur företaget hänger med i branschutvecklingen genom att gå på seminarier, ha utvecklingsprogram med mera.

Facebook och andra sociala medier

Facebook är utmärkt att använda sig av eftersom för närvarande över fem miljoner svenskar använder sig av det och information sprider sig väldigt snabbt genom sajten. Ett annat socialt media att använda sig av är en blogg. På den kan företaget exempelvis skriva om diverse nyheter och en blogg är även ett bra sätt att bedriva kundservice. Twitter kan vara ett annat sätt att använda sig av för att marknadsföra sig, Twitter innebär att du skapar kortare meddelande än vanligt och det kan kallas för att microblogga, du kan också bädda in ditt twitterflöde på din hemsida så allt du twittrar om hamnar även där.Som med all marknadsföring så gäller det att ha en strategi hur man vill göra sin marknadsföring och vilka resultat man vill se, det är inte alltid det enklaste men har man planerat och gjort en klar strategi så kan man luta sig tillbaka på den och följa upp alt eftersom man jobbar med sin marknadsföring.